De meesten houden van pittig eten om de smaak ervan. Toch zitten er ook nog voordelen aan pittig eten op gezondheidsgebied. Onderzoek heeft uitgewezen dat pittig eten op meerdere manieren bijdraagt aan je gezondheid. Dus naast het feit dat je mond lekker in brand staat en een pepertje hier en daar behoorlijk wat extra smaak aan je gerecht toevoegt, is het dus ook nog goed voor je.
1. Spijsvertering
Sommige mensen zijn ervan overtuig dat het zweet dat je uitbreekt bij een pittige maaltijd een teken is dat je calorieën aan het verbranden bent. Dat durf ik niet te bevestigen, maar het is wel wetenschappelijk aangetoond dat je metabolisme tijdelijk met ongeveer zo’n 8 procent verhoogd kan worden. Bovendien is het zo dat wanneer je pittig eet je geneigd bent om minder te eten.
2. Antioxidanten
Veel soorten pepers bevatten antioxidanten die volgens onderzoeken in laboratoria een remmende werking hebben op kanker. Toch gelden deze nog niet als officieel bestrijdingsmiddel en mogen deze stoffen niet als officiële behandeling gezien worden, maar het kan wel helpen deze en andere ziekten te voorkomen.
3. Voedingswaarden
Onder andere verse chilipepers zitten vol met vitamine C. Dit helpt tegen verkoudheid en draagt bij aan je algemene gezondheid. Niet alleen de Chilipeper, maar ook veel andere groene en rode pepers zitten vol met vitamines en mineralen.
4. Gelukshormonen
Pittig eten stimuleert de aanmaak van hormonen als serotonine. Dit is een hormoon wat een positieve invloed heeft op je geheugen, stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust.
Kortom, pittig eten is niet alleen lekker, maar ook goed voor je gezondheid. Maak je gemiddelde maaltijd dus eens wat spannender en serveer er wat sambal bij. Bestel de lekkerste pepers tegen een lagere prijs bij De Kruidenbaron met een De Kruidenbaron kortingscode.